KLOCKOR


GRATIS FRAKT ELLER HÄMTA I BUTIK

GRATIS FÖRSÄKRING PRODUKTER ÖVER 900KR

GRATIS PRESENTINSLAGNING

LEVERANS INOM 1 - 2 VARDAGAR

ÖPPET KÖP 14 DAGAR


VARJE PRODUKT LEVERERAS I ORIGINALFÖRPACKNING DIREKT FRÅN GLENSIA.

GLENSIA ÄR AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE AV FÖLJANDE VARUMÄRKEN:

Klockor
Det talas om att armbandsklockan eller armbandsuret som det också kallas uppfanns under första världskriget, eftersom att alla planer hängde på klockslag och man hade inte tid eller möjlighet att ha uret i fickan. Klockorna som blev anpassade att sitta runt handleden blev som populärast efter kriget men påstås ha funnits redan på 1500-talet. Det var då precis som det är än idag ett slags armband med inbyggd urtavla som man hade vid högtidliga tillfällen. Idag är dock klockan något som följer med in i vardagen som en accessoar som passar till både fest och på arbete.

Hur ska en klocka sitta?
Man brukar mäta handledens omkrets och addera ca. 6mm för att den ska sitta bekvämt. Det spelar också in hur stor klocka du väljer, en alltför stor klocka kan skava och bli klumpig på en smal handled. Men detta är också en smaksak som skiljer sig från klockbärare till klockbärare.

Vilken arm är rätt arm?
Det diskuteras ofta vilken arm som egentligen är den rätta att bära ett armbandsur. Svaret är varken höger eller vänster men det kan vara värt att tänka på. Ofta säger man att en högerhänt person vill ha sin klocka på vänster hand och vice versa, eftersom den annars kan bli i vägen då man skriver. Klockan kan utsättas för onödigt slitage om man ofta stöter i och skrapar mot saker med den hand man oftast använder. Det lilla reglaget som man ställer klockan med kan vara svårt att komma åt eller skava om det sitter uppåt. 

Vilka funktioner kan en klocka ha? 
Klockor ska leva upp till olika höga krav. För vissa är klockan ett smycke som knyter samman en hel outfit. En del kräver mer än så av en klocka, det kan till exempel vara en hjälpreda i vardagen som man vill ska tala om för en när någon skickar ett meddelande till dig, vissa vill att den ska vara ett träningsredskap som håller koll på puls eller distans då du tränar och sedan skickar informationen till en app.

Köp klockor online hos Glensia
Hos Glensia hittar du ett stort utbud av klockor i flera olika stilar och prisklasser. Vi är auktoriserad återförsäljare av alla de varumärken vi säljer.  När du väljer att handla dina smycken hos oss får du alltid fri frakt, gratis försäkring på dina smycken med ett värde över 900kr och leverans inom 1-2 vardagar. I Kassan kan du dessutom välja presentinslagning utan extra kostnad. För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg när du handlar online, tveka därför inte på att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar.

Produkter
Övrigt